Direktlänk till inlägg 4 augusti 2011

Fred inom och mellan religionerna, Del 2

Av fredensvarld - 4 augusti 2011 16:35

Precis som man måste acceptera att där finns andra som har fått gudomlig vägledning måste man inse att om man själv fått det via en profet kan andra också ha gjort det. Allah har följande att säga om detta:


"Och bland varje folk uppreste vi ett sändebud(med läran:) Tillbed Allah och sky den onde..." Kapitel 16 Vers 37


Man kan läsa om flera profeter i Koranen bl.a Jesus, Moses, Abraham och Josef. Allah säger dock att alla profeter har han inte nämnt för oss:


"Och Vi sände sannerligen Sändebud före dig; bland dem finns det några som Vi har nämnt för dig, och det är icke möjligt för något Sändebud att visa ett Tecken utom med Allahs tillstånd. Men när Allahs påbud kommer, beslutas saken med rättvisa, och förlorarna är de som förvanskar sanningen." Kapitel 40 vers 79


Med ovanstående verser blir det klart att Islams lära går inte ut på något slags monopol på att Islams lära är den enda gudomliga lära eller att Muhammed är Guds enda sanna profet. Islam lär oss att acceptera alla andra religioner och deras profeter med respekt och kärlek. Det berättar för oss att Gud har genom alla tider, till alla delar utav världen, kollat efter det spirituella och religiösa behovet mänskligheten haft genom att sända sändebud/profeter som sedan väglett just det folket i den delen av världen.

 
 
M

M

5 augusti 2011 00:35

Jag kan på min dator inte se de delar som du har tagit från Koranen. Kanske behöver du byta typsnitt eller något? Det blir bara en massa tecken.

Jag tycker att denna mening är intressant :"Det berättar för oss att Gud har genom alla tider, till alla delar utav världen, kollat efter det spirituella och religiösa behovet mänskligheten haft genom att sända sändebud/profeter som sedan väglett just det folket i den delen av världen."

Det jag funderar över är att egentligen så är ju islam en så pass fullständig religion att andra religioner inte behövs.. men samtidigt så ser man bevis på att människor trots allt förnekar sanningen och eftersom Allah vet allt så stämmer väl antagligen din mening :)

http://approachingislam.bloggplatsen.se

fredensvarld

5 augusti 2011 00:58

Fixat, hoppas det går att se nu :)

Precis. Det kommer vi komma in på lite senare. Islam har kommit som en fullständig religion och för hela världen. Dem övriga religionerna har inte det t.ex står det både i Koranen och i Bibeln att Jesus sade att han hade kommit för att vägleda endast det israeliska folket.

Islam är givetvis en fulländad religion men man kan inte tvinga en människa att konvertera till Islam och försöka sätta stop för andra religioner. Det är just detta dem här två första inläggen har handlat om och som är grunden till att skapa fred bland alla religioner och dess följare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fredensvarld - 20 augusti 2011 03:53

Nu kan man ifrågasätta det jag tidigare skrivit, att detta inte gäller hela mänskligheten, för att jag till stor del pratat om judar, muslimer eller kristna. Detta är inte fallet i ena översättningen utav en vers från koranen i inlägget innan nämner ...

Av fredensvarld - 13 augusti 2011 00:26

Sura al Nahl (16)Vers 69"Och din herre uppenbarade för biet: Gör du hus i kullarna och i träden och i gallerverken som de bygger,"Vers 70" ät sedan av alla slags frukter och följ de vägar som du lärt dig av din herre och som har gjorts lätta för dig....

Av fredensvarld - 6 augusti 2011 16:34

http://www.aftonbladet.se/nyheter/varldendirekt/afrikashorn/Mer Info...   ...

Av fredensvarld - 6 augusti 2011 16:25

Profeten brukade uppmana sina följeslagare att leva i fred med deras medmänniskor genom att säga: "En sann troende är en som andra känner sig trygga med", en som svarar på hat med kärlek. Han brukade lära de troende att den som svarar med eller visar...

Av fredensvarld - 5 augusti 2011 22:10

Som jag nämnt förut går det inte att monopolisera, detsamma gäller frälsning. Det är en sak för en religion att deklarera ni som söker skydd från satan och söker frälsning sök er till oss.   Däremot är det en helt annan sak för samma religion att...

Ovido - Quiz & Flashcards