Direktlänk till inlägg 4 augusti 2011

Profeten Mohammed, Fredens budbärare.

Av fredensvarld - 4 augusti 2011 01:02

I århundraden har motståndarna till islam konsekvent ignorerat allt som var bra, ädelt och välgörande i Profetens Mohammeds liv och istället försökt framställa honom som blodtörstig och våldsam. Kränkande karikatyrer och tecknade filmer har spridits genom böcker och tidningar för att visa sin illvilja och fräcka attityd mot den helige Profeten.
Dagens bild av Profeten stämmer inte in riktigt med hur han levde sitt liv.


Mohammad lade grunden för tolerans mellan människor och folk. Allah, den Allsmäktige, uppenbarade för sin Profet att det inte får förekomma något tvång i fråga om att bekänna sig till en religion. Mohammad klargjorde också vilka rättigheter ickemuslimer som inte för krig mot muslimer har, och garanterade att deras liv, barn, egendom och heder skulle skyddas. Således levde judiska och kristna medborgare i fred och säkerhet i många muslimska länder.
Profeten Mohammad försvarade mänskliga rättigheter för män, kvinnor, unga och gamla, oavsett social status. Han formulerade en uppsättning upphöjda principer som han till exempel lade ut i det tal som han höll under sin avskedsvallfärd, i vilket han förklarade att det är strikt förbjudet att begå förbrytelser i förhållande till människors liv, egendom och heder. Detta gjorde han långt innan världen hade sett FN:s deklaration om mänskliga rättigheter från 1948.


Den Helige Profeten Mohammed betraktade sina grannar som bröder och systrar på grund av deras närhet. En gång kunde han känna doften av soppan som hans fru tillagade. Han sade åt henne att ge lite till grannarna som också kunde känna doften. ." Ibn Abbas återberättade att han hörde profeten säga, ”De troende är inte de som äter när hans granne bredvid honom är hungrig”.

Han lade grunden till ett vänskapligt förhållande och samarbete mellan grannarna genom att belysa att man som granne har rättigheter och ansvar.
I fråga om grannens rättigheter sade Profeten: "Hjälp honom om han frågar efter din hjälp; kom till hans undsättning om han behöver den; visa honom hänsyn om han har bekymmer eller är sjuk; närvara vid hans begravning om han dör; gratulera honom när något gott händer; sympatisera med honom om något missöde drabbar honom; blockera inte hans luft genom att bygga ut ditt hus utan att fråga om lov och ofreda honom inte." Ibn Abbas återberättade att han hörde profeten säga, ”De troende är inte de som äter när hans granne bredvid honom är hungrig”.


Jag avslutar Del 1 i min berättelse med att citera George Bernard Shaw som är en hyllad irländs författare.

Jag har alltid hållit Muhammads religion högt på grund av dess fantastiska vitalitet. Den är den enda religion som förefaller äga denna assimilerande förmåga i förhållande till tillvarons i förändring stadda faser som gör den tillämplig på varje epok. Jag har studerat honom, den fantastiske mannen, och i mina ögon måste han, långt från att vara en Antikrist, kallas mänsklighetens Frälsare. Jag tror att en man som han, om han skulle leda en diktatur i den moderna världen, skulle lyckas lösa dess problem på ett sätt som skulle ge den, den väl behövda freden och lyckan. Jag har om Muhammads tro förutspått att den kommer att vara accepterad i morgondagens Europa som den börjar bli accepterad i dagens. (”The Genuine Islam”, vol. 1, nr. 81936)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fredensvarld - 20 augusti 2011 03:53

Nu kan man ifrågasätta det jag tidigare skrivit, att detta inte gäller hela mänskligheten, för att jag till stor del pratat om judar, muslimer eller kristna. Detta är inte fallet i ena översättningen utav en vers från koranen i inlägget innan nämner ...

Av fredensvarld - 13 augusti 2011 00:26

Sura al Nahl (16)Vers 69"Och din herre uppenbarade för biet: Gör du hus i kullarna och i träden och i gallerverken som de bygger,"Vers 70" ät sedan av alla slags frukter och följ de vägar som du lärt dig av din herre och som har gjorts lätta för dig....

Av fredensvarld - 6 augusti 2011 16:34

http://www.aftonbladet.se/nyheter/varldendirekt/afrikashorn/Mer Info...   ...

Av fredensvarld - 6 augusti 2011 16:25

Profeten brukade uppmana sina följeslagare att leva i fred med deras medmänniskor genom att säga: "En sann troende är en som andra känner sig trygga med", en som svarar på hat med kärlek. Han brukade lära de troende att den som svarar med eller visar...

Av fredensvarld - 5 augusti 2011 22:10

Som jag nämnt förut går det inte att monopolisera, detsamma gäller frälsning. Det är en sak för en religion att deklarera ni som söker skydd från satan och söker frälsning sök er till oss.   Däremot är det en helt annan sak för samma religion att...

Ovido - Quiz & Flashcards